zaterdag 24 maart 2012

Yummie! Appelcake...

Zo, dat is een tijdje geleden! ;)
Maar momenteel zit ik weer helemaal into het koken... dus ga ik weer heerlijke recepten, tips en trucks met jullie delen.

Heb er helemaal zin in! Alleen moet ik niet teveel zelf maken en opeten... want ik probeer toch echt wat af te vallen ;)

Gisteren een verjaardag gehad, en sinds een tijdje weer eens een (klein) stukje appelcake gegeten! HEERLIJK! Vandaar snel dit heerlijke voorjaarsrecept voor jullie! EN ja, deze ga ik binnenkort echt wel zelf maken... en opeten!

Het recept komt van DEZE site.


100 gram cakemeel (of bloem)
2 eieren
100 gram suiker
100 gram roomboter
2 a 3appels (afhankelijk van de grootte)
kaneel

Laat de boter op kamertemperatuur komen. Klop 'm daarna zacht met de mixer. De boter moet lichter worden door het mixen.

Mix dan eerste de suiker, dan de eieren en het meel door het botermengsel. Je hebt nu een luchtig cakebeslag.

Doe het beslag in een springvorm en verdeel het geheel over de bodem.
Schil de appels en snij ze in dunne schijfjes. Druk de schijfjes rechtop in het deeg.

Als je het lekker vindt kun je de appels ook eerst even kort bakken met wat (room)boter, suiker en kaneel voor een extra intense smaak. 

Roer de kaneel in een kommetje met de suiker en bestrooi daar de appels mee. (dit kan je ook van tevoren doen) 

Ze de appelcake in de oven en bak hem in 45 minuten op 180graden gaar en bruin. Gebruik een cocktailprikkertje om te testen of hij gaar is. 

Gebruik je bloem i.p.v. cakemeel: Gebruik dan een klein beetje bakpoeder erbij! Zo rijst de cake mooier en beter. 

Veel bakplezier!
groetjes
Karin

2 opmerkingen:

  1. Bloem ipv cakemeel, moet er dan evenveel in?
    Leuk recept.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja! dan mag er evenveel in...alleen met een btje bakpoeder erin!
    anders rijst de cake niet goed!
    veel plezier met maken!

    BeantwoordenVerwijderen