En hij is nog supermakkelijk te maken ook... Het recept komt van deze site
Benodigdheden voor ongeveer 12 trifles:
LET OP: dit recept bestaat uit verschillende delen, het lijkt nu alsof ingredienten er dubbelop staan maar dat is dus niet het geval! :) succes!
- ongeveer 24 twix bars, in stukjes gebroken
- 474ml (2cups) melk
- 3 eetlepels maiszetmeel (maizena)
- 1 theelepel vanille extract
- snufje zout
- 98 gram suiker
- 3 eetlepels maiszetmeel (maizena)
- 1 theelepel vanille extract
- snufje zout
- 98 gram suiker
- 3 eetlepels water
- 6 eetlepels suiker
- 2,5 eetlepel maizena
- snufje zout
- 2 x 237ml melk
- 1 theelepel vanille extract
- 425 gram pure chocolade in kleine stukjes
- 177ml gekoelde slagroom
- 2 eetlepels suikerbakkerspoeder (dit is hele fijne poedersuiker en is te verkrijgen bij taartenwinkels)
gewone fijne suiker mag ook!
Werkwijze:
1. op de bodem van je schaaltjes doe je een laagje verkruimelde Twix
zet dit even apart, de pudding die er zo bovenop komt laat de twixen een beetje smelten, mocht je dit niet willen zet ze dan even in de vriezer om goed koud te worden
Nu gaan we de caramel pudding maken!
2. in een schaal meng je 60ml van je melk met de maizena, het vanille-extract en het zout, mix even goed door
3. de rest van de melk verwarm je even in de magnetron (tot het lauwwarm is)
4. in een sauspan mix je de suiker met het water en breng dit aan de kook zonder te roeren, totdat het een mooie caramelkleur heeft (zet het vuur niet te hoog!)
4. in een sauspan mix je de suiker met het water en breng dit aan de kook zonder te roeren, totdat het een mooie caramelkleur heeft (zet het vuur niet te hoog!)
Blijf hier goed bij staan! DIt heeft al je aandacht nodig, anders verbrand het straks (en uit ervaring: Dat stink! En je kunt je pan weggooien..,)
5. haal de pan van het fornuis zodra de caramel goed is
6. giet hier de warme melk bij en blijf hierbij constant roeren
7. wanneer je suiker de vast wordt kan je altijd het pannetje weer even verwarmen op een laag vuur totdat de caramel goed gemengd en egaal is
8. Laat het mengsel ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen totdat je ziet dat het mengsel wat dikker wordt
9 Giet nu de melk-maizena mix door je caramelmengsel en roer goed!
10 het mengsel zal nu nog dikker worden... dit duurt ongeveer 1 minuut
11 Giet nu in elke bakje een klein beetje pudding en leg er een stukje plasticfolie op om een vel te verkomen
12 laat de bakjes nu minimaal een half uur koud worden in de koelkast
We gaan nu verder met de chocoladepudding!
1. Meng de suiker, maizena en zou in een kom
2. Giet de melk en het vanille-extract in een pan en verwarm dit goed
3. Giet dan de chocolade bij de melk en blijf roeren totdat de chocolade gesmolten is en opgenomen in de melk
4. De helft van je chocolade mengsel giet je nu bij de suiker, ook hier weer goed roeren!
5. De andere helft blijf je goed verwarmen totdat er bubbels onstaan en het mengsel dikker wordt, pas dan haal je het van het vuur
Haal nu de glaasjes uit de koelkast en haal eerst je folie van de caramelpudding af. Dan doe je in elk glaasje een lepel chocoladepudding. Dan doe je ook hier een stukje folie op en laat weer 30 minuten afkoelen in de koelkast
Na het afkoelen haal je de folie er weer vanaf. Nu gaan we de trifle afmaken...
1. Breng nog een laag gebroken stukjes twix aan op de pudding. (bewaar wat stukjes als topping straks!)
2. Klop de slagroom stijf met de suiker en schep een lepel over je trifles
3 Top de trifles af met nog wat kleine stukjes twix en....
Smullen maar!!
Binnenkort krijgen wij eters, die gek zijn op chocolade! Maar liever geen ijstoetjes eten... dus tja, drie keer raden wat ik ga maken.
Zal proberen foto's te maken van het maken van de trifles en hierbij te plaatsen... Werkt altijd makkelijker vind ik! En kunnen jullie gelijk zien hoe ik het doe... ;)
Veel bakplezier!
Lieve groetjes
Karin
Geen opmerkingen:
Een reactie posten