maandag 12 december 2011

Christmas Countdown: #1 Spicy Gingerbread Cookies

We gaan aftellen tot Kerst! Nog maar twee weken dan is het al zover... En wat is er niet leuker om heerlijke koekjes, cupcakes of snoepjes te maken om uit te delen tijdens de Kerstdagen?!

Daarom krijg je vanaf vandaag elke dag een leuk Kerstrecept van mij! Leuk om te maken en nog leuker om uit te delen...
We beginnen vandaag met Spicy Gingerbread Cookies Heerlijke koekjes om (eerst nog) in de kerstboom te hangen en daarna heerlijk op te snoepen!


Ingredienten:
4 theelepels Gember
882 gram (6 cups) Bloem
1/2 theelepel Bakpoeder
1 theelepel Zuiveringszout
147 gram (1 cup) Donker Bruine Basterdsuiker
4 theelepels Kaneel
1 1/2 theelepel Kruidnagel (gemalen)
1 theelepel gemalen Peper
1 1/2 theelepel zout
250 ml (1 cup) Melasse (dit is vaak te koop in de Reformwinkel)
226 gram (1cup) ongezouten Boter
2 grote eieren

Voor de decoratie:
Royal Icing
Suiker en suikerversiersels



Het maken van de koekjes:
1. Meng de Bloem, Zuiveringszout, Bakpoeder, Kruiden en het Zout in een grote kom.
2. Meng in een andere kom de Basterdsuiker en de Boter met een mixer tot een glad en romig mengsel
3. Mix hier doorheen de Melasse en de eieren
4. Voeg nu langzaam het bloemmengsel erbij en mix op een niet te hoge stand tot er een samenhangend deeg ontstaat (LET OP! Gebruik hiervoor de deeghaken van de mixer!)
5. Verdeel het deeg, wanneer het goed doorgekneed is (dit kun je het beste nog even met je handen doen) in drie delen en pak deze in in huishoudfolier
6. Laat het koekjesdeeg opstijven in de koelkast voor minstens een uur

Verwarm de oven voor op 175gr Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol ondertussen het koekjesdeeg uit tot het een dikte heeft van ongeveer 8mm! Let wel op dat je je werkblad even met bloem bestrooid...

Steek nu leuke vormpjes naar keuze uit het koekjesdeeg en leg ze met enige tussenruimte naast elkaar op de bakplaat. Mocht het deeg weer (te) zacht zijn geworden laat het dan nog even opstijven in de koelkast, dit om uitlopen van je koekjes te voorkomen.



Bak de koekjes in ongeveer 12 tot 15 minuten tot ze lekker knapperig zijn.
Wanneer de koekjes afgekoeld zijn kun je ze versieren naar eigen smaak en inzicht!!

Eet smakelijk!

Lieve groetjes
Karin

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen