Maar deze niet... deze ga ik zeker uitproberen in de vakantie... En dan hoop ik natuurlijk ook een blog ervan te kunnen maken ;)
Het idee komt van DEZE site. Happy Baking!
Benodigdheden:
met dit recept maak je ongeveer 96 pepermuntjes...
met dit recept maak je ongeveer 96 pepermuntjes...
- 450gram poedersuiker, gezeefd
- 80gram cream cheese (bijvoorbeeld philapdelphia)
- 1/4 theelepel pepermunt extract
- 120gram chocoladedruppels
Werkwijze:
- Mix in een kom de suiker met de cream cheese, voeg de cream cheese steeds in kleine beetjes toe en mix dit door totdat er een egaal mengsel onstaan is.
- Voeg het pepermunt extract toe en mix goed door
- kneed het deeg evt nog even goed door met de hand en rol het uit tot je een lange slang hebt
- snijd het deeg in kleine stukjes en maak hier balletjes van, van ongeveer 1cm
- leg ze op een bakplaat met enige tussenruimte van elkaar en duw ze iets plat met een lepeltje (op de foto is de 1/4 theelepel van een setje gebruikt)
- dek de balletjes af en laat ze in de koelkast ongeveer 2uur opstijven
- wanneer je klaar bent om de balletjes te gaan vullen smelt je de chocolade au-bain-marie
- vul een kleine spuitzak (zonder spuitmond) met de gesmolten chocolade en knip er een klein hoekpuntje af
- nu kun je de pepermuntjes gaan vullen, vul ze met de chocolade tot er een mooi bolletje op zit
- laat de chocolade afkoelen en bewaar de bolletje afgedekt totdat je ze wilt gaan serveren.
eet smakelijk!
lieve groetjes
Karin
Geen opmerkingen:
Een reactie posten