maandag 19 december 2011

Christmas Countdown: #8 Gingerbread Houses

Zijn ze niet geweldig?! Leuke huisjes voor op een kop koffie of warme chocolademelk... Ze zijn makkelijk te maken, als je maar even wat tijd hebt. En lekker dat ze zijn. Dat is nog eens een groot bijkomend voordeel.


Er is een handig patroon te downloaden via deze LINK. Maar als je een Dille & Kamille in de buurt hebt kun je evt ook handiger uitsteekvormpjes kopen! Dat zijn DEZE. Handig... ze hebben ook een webshop! ;)

Als je het PDF-patroon gebruikt kan je de tutorial volgen die nu volgt, met de uitstekers is het alleen het laatste deel ;) Het bakken en in elkaar zetten... 

How to:
Begin met het maken van het deeg. HIER vindt je het recept voor gingerbreadcookies. Dit recept is goed te gebruiken voor deze huisjes. 

Rol het deeg uit totdat je een lap deeg hebt van ongeveer 7mm dik. Steek de koekjes uit mbv de stekers of gebruik het PDF-patroon.


Knip de delen uit het papier en leg ze op het deeg. Snijd met een wieltje of een scherp mes de delen uit het deeg en leg ze op een bakplaat. 

Wanneer je voldoende koekjes hebt gemaakt dan kun je ze gaan afbakken. Bak ze ongeveer 10 minuten op 190gr.  Als ze klaar zijn eerst goed af laten koelen voordat je ze gaat verwerken.

Om de huisjes in elkaar te zetten ga je als volgt te werk:
Maak een flinke hoeveelheid Royal Icing. Dit is het cement voor je koekjes! 
Begin met de muren en de voorkant, de muren worden tussen de voorkanten in gezet. Smeer dan de naden goed in vanuit de binnenkant van je huisje met icing. Je kunt dit eventueel eerst goed hard laten worden alvorens je verder gaat met het dak. 

Om het dak erop te zetten keer je het huisje om, zodat je van binnenuit kunt werken en plak je de dakdelen er ook weer op dmv de icing. 
Wanneer je huisje goed uitgehard is kun je de daken versieren dmv icing en evt sprinkles. 


Verwen je gasten met deze leuke snoepjes! 
Happy Baking...

Lieve Groetjes
Karin


1 opmerking:

  1. oh wat een leuke nieuwe blog heb je erbij! Ik ben dol op bakken, dus ik meld me meteen als volger aan :)

    groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen