Happy Baking!
Het recept:
Verwarm de oven voor op 180gr en bekleed een cupcakebakblik met leuke kerstpapiertjes.Ingredienten:
voor de Cupcakes:
147 gram bloem147 gram suiker + 2 eetlepels
49 gram cacaopoeder + 2 eetlepels
1/2 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
113 gram ongezouten boter, gesmolten en warm
2 grote eieren
1/2 theelepel pepermunt extract1 eetlepel oploskoffie
1/2 kopje koffie
100 gram pepermunt candy cane in stukjes
Pepermunt Swiss Meringue botercreme:
5 eiwitten van grote eieren
220 gram suiker
450 gram boter (wanneer je gezouten boter gebruikt hoef je geen extra zout toe te voegen)
1/4 theelepel zout (wanneer je ongezouten boter gebruikt)
1 theelepel pepermunt extract
Chocolade saus:
106 gram chocolade in stukjes
2 eetlepels room
4 eetlepels poedersuiker, gezeefd
4-5 eetlepels warm water
Bereidingswijze:
Cupcakes:
1. Mix in een kom de bloem, cacao, suiker, bakpoeder en het zout door elkaar
2. Voeg de boter, eieren en pepermunt extract toe en mix goed voor ongeveer 1 minuut
3. Daarna voeg je de oploskoffie en de kop hete koffie toe en mix het beslag ongeveer 30 seconden tot het een glad en egaal mengsel is
4. Voeg wat eetlepels pepermunt candycane toe en mix nog 1 maal goed
5. Verdeel het mengsel over de papieren cups en bak de cupcakes in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn
Pepermunt Swiss meringue botercreme:
1. meng de eieren en de suiker in een vetvrije kom die je au-bain-marie verwarmt, verwarm het mengsel licht terwijl je constant blijft roeren
2. als het mengsel 65gr C is ga je verder op je aanrecht met de mixer
3. blijf mixen tot het mengsel is afgekoeld en je zachte pieken kan trekken van het mengsel
4. Snij de boter in kleine blokjes en voeg deze blokje voor blokje toe terwijl je mixt
5. blijf toevoegen tot alle boter op is en blijf mixen tot je een glad mengsel overhoudt
6. voeg als laatste het zout en het pepermunt extract toe en mix nog even 1maal goed door.
Chocolade saus:
1. Verwarm de chocolade en room au-bain-marie en mix goed door2. Voeg de poedersuiker toe en roer nogmaals goed
3. voeg lepel voor lepel het water toe en mix na elke lepel die je hebt toegevoegd
4. blijf water toevoegen tot je een mooie gladde nog wat dikke saus hebt en je hebt een heerlijk saus!
En dan nu het leuke werk: Je cupcake afmaken!
Spuit een mooie toef op je afgekoelde cupcakes en zet ze hierna even 10 minuten in de vriezer. ZO blijft je toef beter in vorm. Giet daarna de saus over je cupcakes en versier nog met wat pepermunt candycane stukjes. Et voila! een mooie en lekkere cupcake voor de komende feestdagen...
Lieve groetjes
Karin
Geen opmerkingen:
Een reactie posten