vrijdag 16 december 2011

Christmas Countdown: #5 Candycane Cookies

Candycane's zijn om van te smullen! En deze al helemaal... heerlijke suikerkoekjes in een leuk vormpje! Kan jij ze in de kerstboom laten hangen? Of eet je ze gelijk helemaal op!

Happy Baking!


Maak eerst het basisrecept voor Suikerkoekjes Deel het deeg in vier gelijke stukken. 
Twee delen laat je zoals het is, aan een deel voeg je 30gram cacao toe en een deel kleur je mbv rode levensmiddelen kleurstof. 

Laat na het kleuren en bewerken met cacao het deeg weer eventjes opstijven! Wanneer het deeg te warm wordt is het namelijk lastiger te bewerken. 
Na het opstijven rol je lang slierten van het deeg. 
Draai nu twee verschillende kleuren deeg om elkaar heen tot je het effect hebt zoals je op de foto ziet.
Snij dan voorzichtig, zonder echt hard te drukken de slierten in kleinere slierten en buig er Candycanes van.

Leg de candycanes met enige tussenruimte op de bakplaat en bak in 15 a 20 minuten goudbruin!
LET OP: soms is het verstandig om na het maken van de canes het deeg weer eventjes te laten opstijven in de koelkast. Dit voorkomt het uitlopen van de koekjes, ze behouden zo beter hun vorm.

Lieve groetjes,
Karin

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen