zaterdag 24 december 2011

Christmas Countdown: #13 Mini Appeltaart

Jeetje morgen is het gewoon alweer KERST! Wat gaat het toch ontzettend hard... morgenochtend komt het laatste kerst-bak-receptje op mijn blog en gaan we met zijn allen lekker kerst vieren! Hebben jullie er al zin in? Ik wel... alhoewel de kerstsfeer er minder is dan vorig jaar (waar is die sneeuw?)

Hier een klassiek recept in een nieuw jasje... want wie zegt dat je je cupcakebakblik alleen voor cupcakes kunt gebruiken?! Het recept komt van DEZE site!
Happy Baking!


Mini-Appeltaartjes!!! Zijn ze niet super... De werkwijze is eigenlijk heel simpel (voor iedereen die wel vaker appeltaart heeft gemaakt ;))
Maak je favoriete appeltaart recept zoals je gewend bent. Rol het deeg voor de taart uit en steek er grote cirkels uit, ongeveer 1,5x zo groot als de cirkel van je cupcakebakblik.


Vet je bakblik goed in en leg in elk cupje een cirkel van het deeg. Druk het deeg niet gelijk tot de bodem, dit kun je ook doen mbv het appelmengsel namelijk... het zakt dan wat geleidelijker naar de bodem en scheurt minder snel.
Veriser als laatste de taartjes met de rest van je deeg, door de 'ouderwetse" sliertjes erop te leggen of leuke figuurtjes uit te steken en er bovenop te leggen! 
Zet het blik dan in je voorverwarmde oven en check elke 10 minuten of ze gaar zijn...

Ik zeg bolletje vanilleijs erbij en je hebt een heerlijk toetje! 
Eet Smakelijk!

lieve groetjes
Karin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten