donderdag 15 december 2011

Christmas Countdown: #4 Nutella Meringues

Ik ben dol op chocolade! Wie niet zou je bijna zeggen... Deze combinatie is echt hemels! Heerlijke meringues gemengd met Nutella... Kan jij ze laten liggen?!


Meringues zijn heerlijk! Maar soms wel lastig om te maken... mijn grootste tip: neem er de tijd voor! Eiwitten opkloppen doe je niet in een minuutje, dat heeft echt langer nodig! Dus heb geduld, werk met liefde en je hebt straks heerlijk Meringues om uit te delen bij een kopje thee! 

Ingredienten:
- 3 eiwitten, op kamertemperatuur
- snufje bakpoeder
- snufje zout
- 118gram + 1 eetlepel suiker
- 60gram nutella

Bereidingswijze:
- verwarm de oven voor op 150gr C
- bekleed een bakplaat met bakpapier
- verwarm de Nutella au-bain-marie tot hij goed vloeibaar is, maar niet gaat lopen! 
- laat de Nutella afkoelen

- mix de eiwitten tot ze goed stijf zijn op een niet al te snelle mixstand en voeg dan het bakpoeder en het zout toe, mix nog even goed door
- stel de mixer nu hoger in en voeg lepel voor lepen de suiker toe tot het een goed homogeen mengsel is
- blijf mixen tot er goede stevige pieken ontstaan
- voeg dan de Nutella toe, en meng dit RUSTIG door het eiwitmengsel heen
Neem hier echt even de tijd voor... anders zakt het eiwit in en kun je weer opnieuw beginnen :( 
- je kunt de Nutella er echt goed doorheen mixen, maar ook een gemarmerd effect maken

- met twee lepels ga je nu kleine bergjes maken op je bakplaat, laat genoeg ruimte tussen de meringues zodat ze niet in de oven aan elkaar gaan plakken
- bak dit voor 10 minuten in de voorverwarmde oven

Nu komt het lastige stukje:
- na 10 minuten verlaag je de temperatuur van de oven naar 100gr C en laat je de meringues hier nog minstens een uur in staan om te drogen. 
- controleer na een uur of je meringues goed droog zijn, is dit het geval: zet dan de oven uit en laat de meringues in de oven afkoelen! 
- is dit nog niet het geval: laat ze dan nog 20 minuten bakken en controleer tussendoor weer even! 


Eet smakelijk!

Lieve groetjes
Karin

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen